Zoeken
Terug naar over ons

Over BSN

MVO

Business School Nederland hecht veel belang aan gemeenschapszin, verantwoord ondernemen, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden en wil hierom graag bijdragen aan de ontwikkeling en het succes van managers en organisaties wereldwijd, met behulp van unieke Action Learning-opleidingen. En met meer.

BSN over ons | MVO

Overzicht van activiteiten en initiatieven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

.
Beurzen voor Internationale studenten met bijdrage voor de gemeenschap
We stellen jaarlijks aan MBA- en DBA-studenten uit gekozen landen beurzen beschikbaar. Voorwaarde is hierbij dat de student tenminste een van zijn praktijkopdrachten elders doet voor een goed doel, of binnen een NGO, of op een andere wijze deze opdracht ten goede laat komen aan de gemeenschap waarin hij werkt en leeft. Bovendien maken we met hem/haar de afspraak dat na het afstuderen hij/zij als coach/mentor BSN-studenten een jaar lang ondersteunt.

Business School Nederland is official sponsor van de RIBIZZ Academy
De Academy is een initiatief van RIBIZZ, het kennisnetwerk in de regio Rivierengebied. Deze Academy helpt jonge (niet in leeftijd maar in ervaring) ondernemers op praktische wijze verder in hun ondernemersontwikkeling door hen direct in contact te brengen met ervaren ondernemers van RIBIZZ. Zij ontvangen praktische ondernemershulp en advies zonder hiervoor te betalen en vergroten hiermee hun kans op ondernemerssucces.

In één op één sessies, met een door henzelf gekozen ondernemer of lid van RIBIZZ (tutor genaamd), mogen zij al hun ondernemersvragen stellen. De tutor geeft raad, advies en kan hen in contact brengen met relaties uit zijn/haar netwerk.

De Academy dient een tweeledig doel: aan de ene kant stelt zij jonge ondernemers in staat om, zonder bijkomende kosten, gebruik te maken van de ervaring van ervaren ondernemers, zij worden daardoor betere ondernemers en vergroten hun kans op ondernemerssucces. Dit is goed voor de economische ontwikkeling van onze regio. Tegelijkertijd is de Academy voor RIBIZZ een Unique Selling Point. Nieuwe ondernemers worden graag lid van RIBIZZ en ervaren leden blijven graag lid, mede omdat zij de kans krijgen om hun ondernemerservaring te delen met enthousiaste starters.

Daarnaast organiseren wij eenmaal per jaar de bijeenkomst ‘RIBIZZ Academy Live’ waarbij ook niet-leden van RIBIZZ van harte welkom zijn. Dit event is een avondbijeenkomst waar een professionele docent zijn kennis deelt en inspireert omtrent een actueel ondernemersonderwerp. Deelnemen aan deze avondbijeenkomst kan tegen een kleine vergoeding en is inclusief een pauzemoment met koffie/thee/lekkers. Na afsluiting is er gelegenheid om na te praten en uiteraard te netwerken onder het genot van een drankje.

Skills Academy ‘Reach Make It’

Samen met stichting LEWEZA (afkorting van Leer-Werkplaats Zuid Afrika) ondersteunt Business School Nederland een Zuid Afrikaanse beroepsopleider waardoor voor veel werklozen hun droom uitkomt, namelijk te worden opgeleid voor een beroep waar vraag naar is. De school, inmiddels volledig geaccrediteerd, geeft lasopleidingen aan werklozen afkomstig uit de sloppenwijken van Kaapstad. Met een vrijwel 100% baangarantie!

Lokale betrokkenheid

Wij zijn gevestigd in het koninklijke stadje Buren en sponsoren daar met geld en op andere wijze tal van lokale initiatieven, zoals de Burense Speeldagen, Buren bij KaarslichtMarechaussee Museum en Oranjevereniging – Oranje & Buren.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid in de opleidingen
Sociale vraagstukken, duurzaamheid, circulaire economie en ethisch handelen zijn onderwerpen die in vrijwel alle degree en non-degree programma’s van BSN aan de orde komen. Ethisch handelen is zelfs een van de 12 competenties van al onze MBA programma’s.

Sinds 2015 bieden we daarenboven masterclasses aan die belangrijke thema’s in ontwikkelingslanden behandelen. Zo zijn er 4-daagse Engelstalige masterclasses over Water Management en Food Security.

Last but not least dragen we door middel van beurzen en lezingen bij aan verbetering van vrouwenparticipatie én –emancipatie in hoger management en het vergroten van de aandacht voor de nieuwe economie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

Terug naar boven