Terug naar actueel
Impact Stories

Impactvol leren: de transformatieve reis van Mariëtte met de MBA van Business School Netherlands

In impact stories door Business School Nederland

Why do we learn? In de wereld van zakelijk leiderschap is het niet alleen cruciaal om over kennis te beschikken, maar ook om deze kennis effectief toe te passen in de praktijk. Voor Mariëtte van der Vuurst, een bevlogen Managing Director van Sparkles Gifting en MT-lid van Sparkles, een creatief e-commerce bedrijf op het gebied van life event drukwerk en gepersonaliseerde, was haar MBA-leerervaring bij Business School Netherlands (BSN) veel meer dan alleen kennisvergaring. Het was een reis van betekenisvolle impact op haar organisatie en haar eigen ontwikkeling.

Het begin van de MBA-reis

“Ik zat al bijna een jaar in het managementteam van Sparkles en merkte dat ik soms niet wist of ik genoeg kennis in huis had over specifieke onderwerpen om er iets over te zeggen of te vinden. Het is lastig om dan kritisch te zijn. Mijn drijfveer om een MBA te volgen kwam voort uit de behoefte om met meer vertrouwen mijn rol te vervullen,” deelt Mariëtte openhartig. Over haar keuze voor BSN zegt ze, “De kleinschaligheid, Nederlandse taal en de praktische leermethode Action Learning spraken mij enorm aan.”

MBA leerervaringen met Action Learning in de praktijk

Mariëtte vertelt dat haar tijd bij BSN vooral heel leuk en goed is, en de MBA erg praktijkgericht is met Action Learning. Ze benadrukt hierbij de waarde van de interactie in kleine groepen, subsets.

“Tijdens de lesdagen heb je veel opdrachten in kleine groepen. Hier leer je veel van elkaar. Vooral, doordat er diverse professionals uit verschillende soorten bedrijven komen, zijn er gevarieerde invalshoeken, en dat is zeer leerzaam. De band met de Action Learning coach, die je als subset toegewezen krijgt, en de subset is hecht. Je moet écht op elkaar durven te vertrouwen en je kwetsbaar opstellen!”

Ze beschrijft haar leerproces.

“Wat mij het meest verraste in de MBA was het harde werken en dat je teruggeworpen wordt op jezelf. In de Action Learning sessies met je subset leer je goed op jezelf reflecteren en elkaar de juiste vragen te stellen, dat direct toepasbaar is in alle facetten van mijn werk. Het helpt in ieder gesprek dat ik voer om minder in te vullen voor de ander en niet te snel conclusies te trekken.”

Impact op de eigen organisatie

Mariëtte deelt concrete veranderingen die voortkwamen uit haar Action Learning Projecten; het oplossen van eigen organisatievraagstukken in de praktijk, de belangrijkste toetsvormen van onze MBA. Zo heeft ze voor één Action Learning Project een werkwijze verbetering doorgevoerd; het optimaliseren van de klantenservice. Hier heeft ze gekeken hoe, met het oog op de geprognotiseerde groei, bepaalde klantenservice werkzaamheden kunnen worden opgevangen met hetzelfde aantal mensen.

“Een aantal optimalisaties gaan we doen met behulp van AI, voor snellere en efficiëntere klantinteracties. We zitten nog in de testfase. Door AI wordt een voorstel gedaan voor een antwoord aan de klant. Het algoritme is getraind op basis van eerder gegeven antwoorden. Hopelijk is het op den duur zo goed dat de mens het niet meer hoeft te controleren. Daarnaast hebben we een dashboard gecreëerd voor beter inzicht in data, waardoor we het rooster effectiever konden indelen.”

Toekomstige uitdagingen en toepassingen

Over haar dissertation, het afstudeerproject, vertelt Mariëtte vol enthousiasme:

“Ik ga binnenkort aan de slag met mijn dissertation. We hebben recent een bedrijf overgenomen met 20 medewerkers en met een omzet van 5 miljoen. Het strategische vraagstuk gaat over hoe we de Sparkles cultuur mee kunnen nemen naar dit nieuwe bedrijf en hoe we beiden op de beste manier kunnen integreren. Leuk! En als het goed is gelijk toepasbaar en met direct resultaat!”

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

De transformatie gaat verder dan de organisatie.

“Ik leer tijdens de MBA van BSN om te groeien en anderen te helpen, gedreven door nieuwsgierigheid en passie voor zelfontwikkeling.”

Mariëtte benadrukt de impact op zowel haar professionele als persoonlijke ontwikkeling. Ze leidt nu een project in het nieuw overgenomen bedrijf.

“Dit houdt in dat ik alle aspecten van het leiden van een bedrijf in het klein mag doen. Ik merk dat de opgedane kennis uit de studie direct toepasbaar is. Persoonlijk heeft de MBA me meer vertrouwen in mijzelf gegeven en ook meer reflectie.” Ze erkent de waarde van zelfontdekking: “Ik leer veel over mezelf, waar mijn valkuilen zijn, maar ook wat ik juist leuk en minder leuk vind. Erg waardevol.”

Een reis van groei in de echte wereld

Het verhaal van Mariëtte is niet alleen een verslag van een MBA-reis, maar een opwindende reis van groei, zelfontdekking en tastbare impact. Haar woorden inspireren anderen om niet alleen te leren, maar ook om de opgedane kennis krachtig toe te passen in de echte wereld.

Wil je ook eens ervaren welke impact onze MBA op jouw manier van denken en handelen heeft en wil je tegelijkertijd kennismaken met onze business school? Volg dan een MBA Proefles en ontdek of deze opleiding bij je past.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

12 + 2 =