Terug naar actueel
Artikelen

Business School Nederland Graduation 2022: “If you can dream it, you can do it!”

In artikelen door Business School Nederland

Onze 150 afgestudeerden uit meer dan 10 landen vierden hun MBA en DBA Graduation

Op zaterdag 24 september 2022 was het dan zover. Na 2 jaar uitstel door Covid mochten onze 150 (inter)nationale afgestudeerden – uit meer dan 10 verschillende landen – eindelijk hun felbegeerde MBA- of DBA-diploma in ontvangst nemen. Dit gebeurde tijdens onze traditionele Graduation Ceremony in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus te Scheveningen’.

BSN Graduation Ceremony 2022

Elk jaar studeren wereldwijd gemiddeld 450 studenten af bij Business School Nederland (BSN), gevestigd in het Koninklijke Buren! Het afstuderen wordt groots gevierd tijdens de jaarlijkse Graduation Ceremony in het historische Grand Hotel Amrâth Kurhaus te Scheveningen. Dit jaar was de 23e editie. Dit keer extra speciaal, omdat door Covid de Graduation al 2 jaar op rij niet heeft kunnen plaatsvinden. Op 24 september was eindelijk het moment dat het weer mocht. Onze 150 MBA- en DBA-afgestudeerden uit meer dan 10 verschillende landen kwamen samen in het Kurhaus om hun MBA– of DBA-diploma in ontvangst te nemen.

Spectaculaire internationale happening

De Graduation is een belangrijk en feestelijk moment voor onze afgestudeerden om hun geweldige prestatie te vieren. Ze mogen trots zijn op zichzelf; ze zijn niet alleen gegroeid als leider maar ook als individu. Deze dag verzorgde Business School Nederland dan ook een spectaculaire internationale happening voor hen met een Graduation Ceremony vol inspirerende toespraken, onvergetelijke foto- en videomomenten, en als afsluiter een feestelijk diner dansant in de imposante Kurhauszaal met live muziek van de band Three O’ Four.

Graduation Ceremony

Bart Stolk, Director of Operations van BSN

Bart Stolk, Director of Operations van BSN, heette onze afgestudeerden, hun familie, vrienden en andere gasten welkom op de 23e Graduation Ceremony in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen. Hij stelde alle medewerkers, coaches, docenten, examinatoren en partners voor. “Vandaag ontvangen onze 150 afgestudeerden uit onder andere Suriname, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Nigeria, Sierra Leone, Somalië, Rwanda, Jordanië, Armenië, Ghana en Ethiopië en Nederland het felbegeerde MBA- of DBA-diploma. Een uitstekende afspiegeling van onze internationale studenten. Vanwege Covid zijn onze collega’s en studenten uit China dit jaar helaas afwezig. De afgelopen jaren zijn uitdagend geweest voor onze studenten en onze business school, maar gelukkig zijn we er weer, en kunnen we het samen vieren hier in het Kurhaus in Scheveningen.”

Marcel van der Ham, Dean van BSN

Daarna verklaarde Marcel van der Ham, Dean van BSN, de Graduation Ceremony voor geopend.

BSN DBA’ers

Allereerst werden de diploma’s aan onze DBA-afgestudeerden uitgereikt. DBA staat voor Doctorate of Business Administration. Dit is de hoogste graad die onze business school aanbiedt. Eén van onze DBA’ers, Dr. Rania Jammal uit Libanon over het ontvangen van haar diploma: “One word: grateful. Finally, it is real and tangible. I am officially Dr. Rania El Jammal Business School Netherlands.”

Daarna was het tijd om onze MBA-afgestudeerden naar voren te roepen om hun diploma op te halen. Studiebegeleider Arthur van Gemert introduceerde de Nederlandse en Surinaamse afgestudeerden. Onze Director of Education, Roshana Froon, stelde de Internationale MBA afgestudeerden van dit jaar voor en onze Director of BSN Nigeria, Olumide Ajayi, deed dit voor onze afgestudeerden uit Nigeria.

BSN Staff

Samen studeren en afstuderen

Ook was er speciale aandacht voor onze subsets. Samen zijn zij begonnen aan hun spannende MBA-reis. Hoe mooi is het dan dat ze deze reis ook samen konden afsluiten tijdens deze Graduation. Zij vieren niet alleen hun afstuderen samen, maar proosten ook op hun vriendschap die is ontstaan tijdens deze uitdagende leerreis!

Erwin Boerenkamps MBA

Subset van BSN MBA graduate Erwin Boerenkamps

Erwin Boerenkamps die een subset vormde met Jeroen van der Boorn, Remco Kraal, Michiel Massa en Kim Moerman vertelde na afloop: “De Business School Nederland Graduation is een mooi slotstuk van ons gezamenlijke doel: gelijktijdig en met zijn allen afstuderen.”

Bernald Hilverink MBA

Subset van BSN MBA graduate Bernald Hilverink

Bernald Hilverink die een subset vormde met Rianne Boerefijn, Dylan Gieling en Meghan Smith sprak enthousiast: “Gisteren heb ik mijn bul ontvangen tijdens de Graduation Ceremony in het Kurhaus te Scheveningen. Samen met mijn subset heb ik een mooie en feestelijke afsluiting van een leerzame periode gehad.”

Andere reacties van onze studenten over deze bijzondere dag.

Wendy Muller MBA

Vandaag dan officieel het diploma ontvangen in het Kurhaus in Scheveningen. Tezamen met 150 andere graduates uit diverse landen en natuurlijk met studiegenoten Harold van Campen MBA en Corjan van der Veen MBA CALC. Een mooi feestelijk einde van een intensieve studieperiode.

Kayode Akinsola MBA

I had my official graduation yesterday for the MBA at the Business School Netherlands. It was a worthwhile journey to have been taught about Action Learning. Special thanks to Almighty God; my ever supporting wife, Adenike Akinsola and everyone that encouraged me on the path of the journey.

Josha Riemens MBA

Bedankt BSN voor de geweldige organisatie en mooi hoe duidelijk het internationale karakter gister zichtbaar was met studenten uit Nigeria, Zuid-Afrika, Antillen, Suriname en natuurlijk ook Nederland.

Corjan van der Veen MBA

Het was een voorrecht om hier bij te zijn.

Saskia Schiereck MBA

Het was een prachtige dag! Ik heb heel erg genoten!

Speeches

Annette Nijs, President van BSN

Tijdens de ceremonie speechte Annette Nijs – President van BSN: “Without you, there is no Business School Netherlands. Your success will inspire us. For your future: if you can dream it, you can do it!” Ze wees op de groei van BSN, die wereldwijd meer dan 10.000 alumni telt. Ook noemde ze het Global Alumni Network van BSN, waar alumni hun Lifelong Action Learning reis kunnen versnellen en voortzetten binnen een wereldwijd netwerk.

Video van Okey Okere, BSN MBA en DBA Alumnus

Hierop haakt Okey Okere – BSN MBA en DBA Alumnus – aan: “Your MBA or DBA Graduation is not the end of an era; it’s the beginning of a new era!” Hij introduceerde BSN’s Impact Center for Great Leadership (ICGL), waar hij en zijn organisatie Hofstede Insights als partner betrokken bij zijn. In zijn speech ging hij in op de missie en doelstellingen van het ICGL: “Het positief beïnvloeden van leiders, waardoor zij meer duurzaam verantwoordelijk, bewust, authentiek en inspirerend worden, met het vermogen om vertrouwen te creëren en anderen te beïnvloeden om ook grootsheid na te streven.”

Het traditionele hoedje-gooi-moment

Traditionele BSN Graduation foto Kurhaus

Yes, they made it! Onze Graduation Ceremony is niet compleet zonder het jaarlijkse traditionele fotomoment op de trappen van het Kurhaus in Scheveningen. Daar gooiden alle afgestudeerden hun hat in de lucht om de viering van hun slagen te vereeuwigen. Het is de fotograaf (Johannes van Camp) gelukt, onze afgestudeerden stralen. Tijd voor de Graduation celebration party!

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

12 − 3 =