Zoeken
Terug naar Masterclasses

Masterclasses

Digitale Transitie

Transformeer met kennis: Ontdek de geheimen achter een succesvolle digitale transitie. Leer hoe je sturing geeft aan digitalisering en vind antwoorden op cruciale vragen over data-gedreven besluitvorming, cyberbescherming en het creëren van een bijpassende verandercultuur.

Beschrijving

Minor

Voor wie?

Op de hoogte blijven

Opleidersscore
(89 reviews)
Bron: Springest
9.2
Ethisch en verantwoord
Blijvende impact
Persoonlijk
Innovatief en actueel
Direct rendement
Beschrijving

Onze samenleving ondergaat een transformatie op zowel het gebied van duurzaamheid als digitalisering. Er zijn voorbeelden te over, zoals het tekort aan menskracht, het vooruit managen op mondiale invloeden, het meten van je ecologische voetprint of real-time marktkennis toepassen om de concurrent voor te blijven.

Om deze transformatie in goede banen te leiden is er diepgaande kennis en ervaring nodig om dit in de organisatie te implementeren en te sturen op het proces. Duurzaamheid en digitalisering zijn geen aparte of ondersteunende processen, maar raken de kern van de strategie en de bedrijfsvoering van de organisatie.

Dit vraagt om een andere werkwijze om van strategie naar beleid en implementatie te gaan. Het meekrijgen van mensen, het wegnemen van weerstand en het aanleren van digitale vaardigheden, zijn net zo van belang als de harde transitie. Denk aan Impact van digitalisering, AI, datagestuurd besluiten nemen en jezelf beschermen tegen cyberaanvallen.

Workshop Digitale Transitie

Onze masterclass Digitale Transitie is nog in ontwikkeling. Tijdens ons jubileumevent op 1 december boden we hierop een workshop aan om al een tipje van de sluier op te lichten voor deze masterclass en te inventariseren welke onderdelen toekomstige deelnemers graag terugzien. Deze inzichten nemen we mee in de ontwikkeling van het programma.

Minor

Van je masterclass een minor maken

Wanneer je één van onze MBA-opleidingen volgt, heb je de mogelijkheid om deze Masterclass Digitale Transitie als minor (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Om een minor te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper waarmee je jouw kennis toepast en een onderbouwde eigen visie geeft over een onderwerp op het specifieke vakgebied van de masterclass. Ook dien je in jouw dissertation ruim aandacht aan het onderwerp te geven, bijvoorbeeld ter grootte van een hoofdstuk. Wanneer je ervoor kiest om je masterclass als minor toe te voegen, neemt het gewicht van je diploma met 2,5 ECTS toe (totaal 67,5 ECTS).

Voor wie?

Speciaal voor ervaren leiders die de Digitale Transitie in goede banen willen leiden

Als leider van de Masterclass Digitale Transitie heb jij:

  • een afgeronde master of hbo;
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • of ter compensatie meer dan 6 jaar aantoonbare hbo-werkervaring met enige leidinggevende en/of management ervaring.
Op de hoogte blijven

Interesse in de Masterclass Digitale Transitie?

Ben je geïnteresseerd in deze masterclass en wil je op de hoogte blijven? Laat het ons dan weten.

Persoonlijk advies?

BSN Studieadviseur Linda Hoksbergen Linda Hoksbergen
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
Medio 2024
Aantal deelnemers
8 - 18

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Martijn Aslander

Digitale Fitheid
BSN docent Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs

Subconcious Impact
Maarten Kuiper | Docent Informatie Management

Maarten Kuiper

Informatie Management
Dirk Dekker | Docent Informatie Management

Dirk Dekker

Informatie Management
BSN docent Hans Geurts

Hans Geurts

Informatie Management
BSN docent Rijnko van Diepen

Rijnko van Diepen

Sustainability

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkeling van de Masterclass Digitale Transitie?

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Nadat je de lesdagen gevolgd hebt ontvang je een certificaat van deelname.

Naast het volgen van de lesdagen worden jullie ook in de gelegenheid gesteld om de kennis te borgen door deze toe te passen in een Persoonlijk Effectiviteitspaper (PEP). Je schrijft dan een stuk waarin je jouw visie op een bepaald onderwerp verder uitwerkt, zodat deze toepasbaar wordt. Het onderwerp moet binnen de scoop van de masterclass liggen. Business School Nederland laat de PEP beoordelen.

Je ontvangt bij voldoende resultaat dan een certificaat voor succesvol afronden van de masterclass.

Additioneel kunnen MBA-studenten de masterclass integreren in hun programma door in de dissertation aandacht aan het onderwerp van de masterclass te geven, denk aan een hoofdstuk. Als je als student een PEP hebt geschreven en de extra aandacht in de dissertation hebt gegeven, kom je in aanmerking voor een major. Deze wordt vermeld op je bul en je cijferlijst met een gewicht van 2.5EC. Je studeert dan af met 67.5EC in plaats van 65EC.

Bij deze masterclass dien je minimaal 2 sustainable masterclasses te volgen om deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma.

02
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

03
Hoe vaak worden de masterclasses gegeven?

In principe 1x per jaar, in het voorjaar. Bij voldoende animo plannen we in het najaar nog een extra groep.

Terug naar boven