Terug naar actueel
Artikelen

Annemée tilt haar carrière naar de ‘next step’ met de BSN MBA

In artikelen door Business School Nederland

Annemée Hoogenhout, een gedreven teamleider van de Afdeling Projecten Waterveiligheid team Technisch Management & Ondersteuning bij Waterschap Rivierenland, volgt momenteel onze geaccrediteerde deeltijd MBA-opleiding bij Business School Nederland (BSN). Ze heeft de Leergang Management en Leiderschap, de eerste fase van de MBA, afgerond en kijkt nu al uit naar het vervolg van haar studie. We spraken over haar motivatie om voor deze opleiding te kiezen, haar ervaringen tot nu toe en de waarde die het toevoegt aan haar professionele ontwikkeling.

De BSN MBA voor de ‘next step’

Annemée heeft de afgelopen 10 jaar verschillende opleidingen afgerond, zoals NLP en opleidingen in coaching en arbeids- en organisatiepsychologie. Ze is inmiddels 6 jaar leidinggevende en is nu toe aan de ‘next step’ om haar kennis te verbreden en haar carrière naar nieuwe hoogten te tillen.

“Voordat ik met mijn MBA bij BSN begon, was ik op zoek naar een breder perspectief binnen de organisatie waar ik werk. Ook wil ik graag mijn mastertitel behalen om mijn carrière ambities te realiseren.”

Leren in een kleinschalige omgeving met een persoonlijke benadering

Toen Annemée overwoog om een MBA te volgen, verkende ze ook andere opleidingen en sprak daarnaast met een collega die de MBA van BSN heeft gevolgd. Al snel realiseerde ze zich dat de MBA van BSN dé perfect fit voor haar was.

“BSN sprak mij aan, omdat het een kleinschalig en professioneel geaccrediteerd opleidingsinstituut is, dat wereldwijd opereert, met een persoonlijke benadering. Dit vind ik een prettige sfeer geven en het voelt laagdrempelig, dat past goed bij mijn leerstijl.”

Een praktijkgerichte aanpak om je organisatie te verkennen en ontwikkelen

Over de leervorm van BSN is Annemée erg te spreken.

“De actieve en praktijkgerichte aanpak past goed bij mij als doener. Ik leer het beste door de theorie zelfstandig tot mij te nemen en vervolgens tijdens de lessen de toepassing daarvan te bespreken. De interactie met medestudenten en professoren helpt mij om mijn gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te krijgen én het vergroot mijn begrip van complexe vraagstukken.”

Annemée is enthousiast over de diverse bedrijfskundige en management vakken die de MBA-opleiding biedt. Ze vertelt dat Strategisch Management en het HR-stuk herkenbaar voor haar waren door eerdere opleidingen en werkervaring, maar dat de lessen over Informatie Management en vooral de juridische vaardigheden haar positief hebben verrast.

“Naar aanleiding van een interview met een collega van onze IT-afdeling voor mijn organisatieanalyse, de eindopdracht van de eerste MBA-fase, kwam ik tot nieuwe inzichten en potentiële verbeterpunten voor onze organisatie. Ook heeft het vak Juridische aspecten van Management mijn interesse in dit vakgebied aangewakkerd. Ik overweeg zelfs mijn dissertation (afstudeerproject) in die hoek te richten.”

Professionele ontwikkeling tot volwaardig gesprekspartner

Hoewel Annemée aangeeft dat ze nog verder kan groeien in haar zelfvertrouwen, vertelt ze dat ze nú al een stuk steviger staat.

“De opleiding heeft mij geholpen om beter inzicht te krijgen in de samenhang tussen verschillende afdelingen en hun activiteiten. Deze ontwikkeling heeft mij al tot een meer volwaardige gesprekspartner gemaakt binnen mijn organisatie.”

Terwijl ze zich voorbereidt op de volgende fase van de opleiding, waarin ze aan de slag gaat met de praktische leermethode Action Learning, kijkt Annemée ernaar uit om zich verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

“Ik wil beter plannen en organiseren voor de volgende opdracht. Het is een intensieve fase, maar ik zie het als een kans om nog meer uit mijn comfortzone te stappen en mijn zelfvertrouwen verder te versterken.”

Advies van Annemée als je toe bent aan de ‘next step’

Het advies van Annemée aan anderen die overwegen de MBA-opleiding te volgen:

“Kies de BSN MBA als deze bij jouw leerstijl en fase van je leven past. En maak dan goede afspraken met je werkgever en jezelf om je studie in te passen in je werk- en privéleven. Het vergt tijd en toewijding, maar het is een waardevolle investering in jezelf en je toekomst. Het geeft je een breder inzicht en samenhangend perspectief van je organisatie en verdieping in wie jij bent als leider, wat je enorm helpt om naar een andere leidinggevende rol te groeien.”

Annemées reis naar professionele groei is een inspiratie voor iedereen die zijn carrière naar een hoger niveau wil tillen. Haar enthousiasme en vastberadenheid om zichzelf uit te dagen en te blijven groeien, weerspiegelen de waardevolle ervaring die de MBA-opleiding van Business School Nederland biedt. Ben je ook toe aan de ‘next step’? Je kan nog starten in september! Bekijk de MBA-programma’s.

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

9 − 3 =