Terug naar actueel
Artikelen

BSN Jubileumevent ‘The Next Step’: 35 jaar wereldwijd succes en inspiratie voor een toekomst van groei

In artikelen door Business School Nederland

In één woord fantastisch; ons BSN Jubileumevent ‘The Next Step’ op 1 december is geslaagd! Afgelopen vrijdag vierden zo’n 100 BSN alumni, docenten, studenten en personeel de 35e verjaardag van Business School Netherlands in de hoofdvestiging aan de Herenstraat 25 in Buren. Het feest en tevens event van wereldformaat werd geopend door onze burgemeester, Hans Martijn Ostendorp. Ook onze global collega’s en alumni vierden het feest online mee!

Al 35 jaar lang staat BSN wereldwijd bekend als een geaccrediteerde business school die professionele groei en organisatieontwikkeling combineert in regio Rivierenland, Nederland, Afrika, Azië en daarbuiten. Tijdens het jubileumevent keken we terug op bijna vier decennia van ontwikkeling en impactvolle duurzame prestaties van onze studenten en organisaties wereldwijd. Nú legt BSN de focus op ‘The Next Step’, en het event stond dan ook volledig in het teken van de uitdagingen waarmee organisaties van onze genodigde gasten momenteel worden geconfronteerd, aan de hand van verschillende workshops!

Kick-off

Om half 10 ’s ochtends betraden onze gasten de welbekende business school in Buren, over de blauwe loper en onder een boog van oranje, blauwe en gouden ballonnen. De kick-off begon plenair in de Raadszaal, waar Maartje Mikx, onze host voor de dag en tevens oud-collega, komedian en dagvoorzitter, iedereen van harte welkom heette. Burgemeester Hans Martijn Ostendorp opende het jubileumevent met lovende woorden over onze business school en hing symbolisch de vlag van BSN uit. Als dank voor dit mooie gebaar verraste Toine van den Heuvel, onze Dean, de burgemeester met een certificaat Ere-Master.

Gezamenlijke toast met de BSN Global Community

Een hoogtepunt van de dag was de gezamenlijke toast op 35 jaar Business School Netherlands met onze Nederlandse en internationale collega’s, docenten, alumni en studenten, zowel fysiek als online. De overdracht van de Nederlandse Alumnivereniging, Tractus, aan de BSN Global Community (Chapter Nederland) markeerde een nieuwe fase in onze wereldwijde samenwerking en kennisdeling. Voorzitter Gerard Ekhart en bestuurslid Robert Koolen namen met een mooi woordje afscheid van Tractus en de nieuwe bestuursleden BSN Global Community NL werden verwelkomd: Esther Bout, Remco Engels, Eric van der Hammen, Sem de Vries, John Zhang, Anita Moolhuizen en Indra Kolmus. Annette Nijs, President van BSN, introduceerde onze Global Community in het algemeen (met alle BSN vestigingen samen). Een kroon op ‘The Next Step’ was de lancering van onze corporate movie, die niet alleen onze geschiedenis en successen, maar ook onze visie op de toekomst van BSN en haar wereldwijde community belicht.

The Next Step met actuele focusgebieden?

Tijd voor The Next Step… In een interview met Maartje vertelde Toine over onze focusgebieden voor het komende jaar, waaronder Digitale Transitie, Sustainability Leadership met Impact en Leidinggeven aan Toekomstbestendigheid in turbulente tijden. De gasten kregen een voorproefje van deze thema’s in speedworkshops die onder andere terugkomen in onze masterclasses.

Digitale Transitie

Wat is de impact van de digitale transitie op bedrijven en welke weerstand brengt dit met zich mee? Sprekers Genieke Hertoghs en Martijn Aslander, tevens docenten van deze masterclass, gingen er met onze gasten over in gesprek. Een belangrijke sleutel om de deur te openen bij je mensen als er weerstand heerst: niet pushen, maar pullen; stel je mensen vragen, toon interesse en doorbreek het onbewuste patroon. Ook stelden Genieke en Martijn de gasten de vraag wat zij het meest uitdagend vinden in de transitie. De antwoorden worden meegenomen in de ontwikkeling van de masterclass. De grootste uitdaging vonden onze gasten security/risico’s/ethiek.

Lees meer over de masterclass.

Sustainability Leadership met Impact

Sprekers Alexander Heijkamp en Toni Sfirtsis, tevens docenten voor deze masterclass, spraken over de urgentie om je als bedrijf klaar te maken voor de Corporate Sustainable Reporting Directive. Deze is vanaf 2025 verplicht voor 75% van alle bedrijven in NL. Niet alleen je financiële rapportage is hierbij belangrijk, maar ook de materiële impact hoe bedrijven omgaan met onze planeet, sociale menselijke vraagstukken en hun bestuurlijke verantwoordelijkheden (ESG) en jouw persoonlijke why als leider om bij te dragen. Veel organisaties en hun leiders weten niet waar te beginnen. Alexander lichtte al een tipje van de sluier met de dubbele materialiteitsmatrix. Deze matrix wordt gebruikt in duurzaamheidsverslaggeving om de belangrijkste materiële ESG topics te identificeren, voor een organisatie en stakeholders. Tot slot gaf Toni aan: “ESG is geen programma, maar een beweging” met uitgangspunten die hierbij belangrijk zijn voor het leer- en veranderproces.

Lees meer over deze masterclass.

Leiddinggeven aan Toekomstbestendigheid

De Next workshop ‘Leiddinggeven aan Toekomstbestendigheid’ werd gegeven door Norbert Greveling en Roland Bushoff, docenten Strategisch Management. Want ja, we zien alles om ons heen in een razend tempo veranderen en complexe vraagstukken op ons afkomen, maar hoe geef je dan leiding aan toekomstbestendigheid om te blijven staan in turbulente tijden? Met een speelelement stonden de gasten eerst interactief stil bij Strategisch Management 1.0. Hoe deden we het eerst? Met welke afwijkende kenmerken van de hedendaagse bedrijfsomgeving hebben we nú te maken? En welk nieuw Strategisch Management 2.0 is hierbij nodig? Norbert en Roland geven in de masterclass kennis, tools en inzichten mee bij het uitstippelen en varen van een toekomstbestendige koers.

Lees meer over deze masterclass. Dit thema is ook Incompany te volgen met je hele team, met directe implementatie.

Back to the Wild

We blijven nog even in het speelelement, want daarna was het tijd voor “Back to the Wild”! Sprekers Thijs Visser en Liselotte van Steenis haalden onze gasten uit hun comfortzone. Even terug naar de eigen bron van leven en van daaruit handelen bij een uitdaging…Niet direct naar de conclusie springen…Maar eerst verbinding maken met jezelf en de mensen om je heen. Hierbij wordt uitgegaan van het Theory U model. Dit model betrekt diverse niveaus van mens-zijn: mentaal, psychologisch, sociaal en spiritueel. En zo werden onze gasten in duo’s op pad gestuurd om hun zakelijke of persoonlijke uitdaging samen bij de bron beet te pakken door elkaar al wandelend vragen te stellen. Via het u-proces kan je nieuwe oplossingen vinden voor complexe problemen.

Lees meer over “Back tot he Wild”.

Receptie

Aan het eind van de dag was het tijd voor een gezellige borrel, waar leuke herinneringen werden uitgewisseld. De sfeer, de lachende gezichten en de bijzondere momenten hebben deze dag echt onvergetelijk gemaakt.

Met dank aan alle deelnemers, sprekers en betrokkenen kijken we met voldoening terug op een jubileumevent dat niet alleen de afgelopen 35 jaar vierde, maar ons ook inspireerde om vol vertrouwen ‘The Next Step’ te zetten. We kijken uit naar de toekomst, waarin we samen met onze wereldwijde community blijven groeien, ontwikkelen en impact creëren. Op naar nog vele jaren van succes en innovatie bij Business School Netherlands!

Bekijk hier de fotoreeks van het jubileumevent.

Wil jij je waardering laten blijken voor BSN? Laat een review achter!

Business School Nederland

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om onze maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, blogartikelen en publicaties te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

10 + 1 =