Zoeken
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
Nader te bepalen
Kosten
€1.180,- (BTW vrij)
Duur opleiding
2 dagen
Aantal deelnemers
8 - 18
01
Beschrijving

People, Planet, Profit vraagt om innovatieve daadkracht. Nieuwe proposities vragen om andere businessmodellen en werkwijzen, maar ook om samenwerking met nieuwe partners, want innoveren kun je niet meer alleen. Het gaat om het co-creëren van ecosystemen. Deze partners kunnen andere ondernemingen zijn, maar ook start-ups en kennisinstellingen. In deze twee dagen gaan we in op corporate venturing: alle activiteiten gericht op het opzetten van nieuwe business binnen je onderneming of samen met partners.

02
Programma

Wat kun je verwachten van de Masterclass ‘Duurzame innovatie in een corporate omgeving’?

Het doel van deze twee dagen is om een beter inzicht te krijgen in de verschillende facetten van innovatie in het algemeen en van corporate venturing in het bijzonder. Welke verschillende vormen van innovatie zijn er en wat betekent dat voor de werkwijzen, de mindset en het performance management binnen jouw onderneming? Waarom is het zo moeilijk om te innoveren binnen de bestaande business en hoe ga je om met het conflict tussen exploitatie en exploratie. Je maakt ook kennis met de verschillende corporate venturing instrumenten en leert wanneer je welk instrument kunt inzetten. Tot slot wordt er ingegaan op hoe je innovatie organiseert binnen jouw onderneming.

Dag 1: type innovaties en internal venturing/business development

15 mei 2023

Verschillende soorten innovatie:
 • Granulariteit van innovatie (herkennen van de verschillende type innovaties).
 • Ten types of innovation.
 • Verschillende levensfasen van innovatie.
Managen van interne innovaties en het conflict tussen exploitatie en exploratie:
 • Exploitatie versus exploratie.
 • Large company syndrome.
 • Vijf lagen model: aansturen van innovaties binnen een onderneming.

Dag 2: corporate venturing

16 mei 2023

 • Corporate venturing instrumenten.
 • Corporate venturing capital.
 • Corporate-Startup collaboration.
 • Effectuation (wat kunnen we leren van entrepreneurs en hoe handelen en denken zij).
 • Social entrepreneurship.

Wie is jouw docent?

Corina Kuiper

Corina Kuiper heeft de afgelopen 25 jaar verschillende senior management functies bekleed op het gebied van Innovatie, Business Development, Strategie en Finance. Ze heeft gewerkt in zowel start-up als corporate omgevingen. Voor Philips heeft zij de wereldwijde structuur en processen voor Corporate Venturing ontwikkeld en geïmplementeerd. Daarnaast is zij de managing Director van Corporate Venturing Network, een succesvol peer-to-peer netwerk van multinationals en ecosysteem spelers die actief zijn op het gebied van corporate venturing en open innovatie. Ze is de founder van de Innovatie Family, een bedrijf dat zowel kleine start-ups als grote corporaties ondersteunt, traint en coacht op het gebied van innovatie, (corporate) venturing, co-creatie & partnering, ondernemerschap en M&A. Samen met de RSM/Erasmus Universiteit en Universiteit van Tilburg is zij de founder van de Corporate Venturing & Entrepreneurship community (CVEC).

Ze is de co-auteur van het boek: ‘Corporate Venturing, managing the innovation family’ en treed regelmatig op als key-note speaker en lector. Ze is expert bij Platform Talent voor Technology/Katapult en voorzitter bij het Take-off valorisatie programma van NWO. Corina Kuiper heeft Masters in Economie (Cum Laude) en Technische Bedrijfskunde (Cum Laude) en een Executive Master in Finance & Control.

Meer info: https://innovation-family.com/

03
Majors

Voeg sustainable masterclasses als major aan jouw diploma toe

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan heb je de mogelijkheid om sustainable masterclasses als major (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Hiervoor dien je (minimaal) twee sustainable masterclasses te volgen. Om een major te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper en geef je ruime aandacht aan dit onderwerp in je dissertation.

04
Voor wie

Speciaal voor ervaren professionals uit verschillende branches

Als ervaren professional die deelneemt aan een sustainable masterclass heb jij:

 • een afgeronde master of hbo;
 • de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst;
 • een functie als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager;
 • of een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
05
Kosten

Jouw kosten voor deze sustainable masterclass

Voor de Masterclass ‘Duurzame innovatie in een corporate omgeving’ betaal je € 1.180,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student of alumnus? Dan betaal je voor deze masterclass € 1.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Dit geldt onder andere voor deze masterclass. Je kunt hiervoor maximaal € 1.000,- aanvragen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

06
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor de startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

"Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat deze masterclass daarom op het goede moment komt."

Irma Bollen
Co-Founder bij U-GO
BSN Alumna Irma Bollen MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt groots leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit, kijkt daarbij kritisch naar jouw eigen leiderschapsrol en levert een bijdrage aan de duurzame transformatievraagstukken van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de duurzame transformatie, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

BSN MBA Docent | Corina Kuiper

Corina Kuiper

Innovatie Management

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Voor welke doelgroep is de sustainable masterclass?

Deze masterclass is gericht op professionals met een afgeronde master of hbo en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Jij hebt de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Je werkt als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager of je bent een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid.

02
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Nadat je de lesdagen gevolgd hebt ontvang je een certificaat van deelname.

Naast het volgen van de lesdagen worden jullie ook in de gelegenheid gesteld om de kennis te borgen door deze toe te passen in een Persoonlijk Effectiviteitspaper (PEP). Je schrijft dan een stuk waarin je jouw visie op een bepaald onderwerp verder uitwerkt, zodat deze toepasbaar wordt. Het onderwerp moet binnen de scoop van de masterclass liggen. Business School Nederland laat de PEP beoordelen.

Je ontvangt bij voldoende resultaat dan een certificaat voor succesvol afronden van de masterclass.

Additioneel kunnen MBA-studenten de masterclass integreren in hun programma door in de dissertation aandacht aan het onderwerp van de masterclass te geven, denk aan een hoofdstuk. Als je als student een PEP hebt geschreven en de extra aandacht in de dissertation hebt gegeven, kom je in aanmerking voor een major. Deze wordt vermeld op je bul en je cijferlijst met een gewicht van 2.5EC. Je studeert dan af met 67.5EC in plaats van 65EC.

Bij deze masterclass dien je minimaal 2 sustainable masterclasses te volgen om deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma.

03
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

Terug naar boven