Zoeken
Locatie
Buren
Taal
Nederlands
Startdatum
30 oktober 2023
Deadline aanmelding
2 oktober 2023
Kosten
€1.180,- (BTW vrij)
Duur opleiding
2 dagen
Aantal deelnemers
8 - 18
01
Beschrijving

Tijdens deze masterclass krijg je de eerste dag nieuwe inzichten en tools aangereikt om het businessmodel van je organisatie in kaart te brengen en meer duurzaam te maken, evenals voorbeelden hoe andere organisaties daarmee omgaan. Wat er vervolgens nodig is om te komen tot een duurzame organisatie, komt tijdens de tweede dag aan de orde.

02
Programma

Wat kun je verwachten van de Masterclass ‘Sustainable Business Models’?

Een businessmodel laat zien hoe een organisatie waarde creëert voor klanten, hoe het die waarde levert en hoe een organisatie daar weer waarde aan ontleent. Maar over welke waarde gaat het eigenlijk? Als gevolg van het streven naar duurzame oplossingen verwachten klanten in allerlei sectoren andere waarde dan in het verleden. Daarnaast is een andere kijk nodig op dit vraagstuk, aangezien het niet alleen van belang is om waarde te creëren voor klanten, maar ook voor andere groepen belanghebbenden. Welke veranderingen brengt dit met zich mee voor het businessmodel van organisaties? Welke impact heeft dat op andere strategische aandachtsgebieden in organisaties? Hoe zorg je als leiders samen voor een duurzame organisatie in deze veranderende wereld?

Dag 1: Businessmodellen

30 oktober 2023

 • Businessmodel: introductie en tool.
 • Drivers voor aanpassingen in businessmodellen.
 • Voorbeelden duurzame businessmodellen in de praktijk.
 • Innovatie of renovatie van businessmodellen.
 • Waardecreatie voor klanten.
 • Waardecreatie voor andere groepen belanghebbenden.

Dag 2: Duurzame organisaties

31 oktober 2023

 • Holistisch kijken naar organisaties.
 • Strategisch raamwerk.
 • Kerntaken en competenties van leiders.
 • Toekomstbestendigheid van organisaties.
 • Regievoering over strategische veranderingen.

Wie is jouw docent?

Norbert Greveling

Norbert Greveling (1961) adviseert bestuurders en directies bij strategische vraagstukken en begeleidt hen met de realisatie van voorgenomen strategische veranderingen. Inmiddels heeft hij vele honderden, grote, kleine, internationale en lokale organisaties in het bedrijfsleven en de zorg geadviseerd en ondersteund. Een belangrijk aandachtsgebied is het versterken van toekomstbestendigheid, waarbij hij de laatste jaren veel aandacht heeft besteed aan strategische wendbaarheid, samenwerking en innovatie. Norbert heeft jarenlang leidinggegeven aan de IBM Consulting Group en werkte als senior partner bij Twynstra Gudde. In 2004 heeft hij adviesbureau Business Fit-ality opgericht. Hij is tevens mede initiatiefnemer van GPSM, grondleggers en professionals in strategisch managen. Naast zijn werk als adviseur denkt en schrijft hij graag over strategische managementvraagstukken, wat heeft geresulteerd in een aantal managementboeken, waaronder ‘Strategisch managen in turbulente tijden’. Dit boek schreef hij samen met Roland Bushoff en wordt gebruikt bij het hoofdvak Strategisch Management bij Business School Nederland. Sinds 2013 is Norbert als docent strategisch management verbonden aan Business School Nederland, voornamelijk in het DBA en het Programma Leiderschap met Impact. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd en is daar ook in gepromoveerd aan de TU/Eindhoven.

Meer info: Norbert Greveling

03
Majors

Voeg sustainable masterclasses als major aan jouw diploma toe

Ben je student en volg je de reguliere Action Learning MBA of de Executive Action Learning MBA? Dan heb je de mogelijkheid om sustainable masterclasses als major (specialisatie) aan jouw diploma toe te voegen. Hiervoor dien je (minimaal) twee sustainable masterclasses te volgen. Om een major te voltooien, schrijf je een persoonlijk effectiviteitspaper en geef je ruime aandacht aan dit onderwerp in je dissertation.

04
Voor wie

Speciaal voor ervaren professionals uit verschillende branches

Als ervaren professional die deelneemt aan een sustainable masterclass heb jij:

 • een afgeronde master of hbo;
 • de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en
 • netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst;
 • een functie als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager;
 • of een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
05
Kosten

Jouw kosten voor deze sustainable masterclass

Voor deze Masterclass ‘Sustainable Business models’ betaal je € 1.180,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

Ben je student of alumnus? Dan betaal je voor deze masterclass € 1.000,- btw-vrij, inclusief arrangementskosten.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 heb je de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, cursus of training! Dit geldt onder andere voor deze masterclass. Je kunt hiervoor  maximaal € 1.000,- aanvragen.

Meer informatie over financiële voordelen

Wil je meer weten over het STAP-budget? Kijk dan op onze pagina ‘Financiering’.

06
Aanmelden

Hoe schrijf jij je in?

Heb jij je droomopleiding bij ons gevonden? Geweldig! Het inschrijven kan beginnen. Om een plekje te garanderen, schrijf je 4 weken voor de startdatum in. Nadien kan het zijn dat de groep vol zit. Volg de onderstaande stappen.

Vul het online aanmeldformulier in om de inschrijving te voltooien. Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke mail met de definitieve bevestiging en nadere informatie over het programma.

"Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat deze masterclass daarom op het goede moment komt."

Irma Bollen
Co-Founder bij U-GO
BSN Alumna Irma Bollen MBA

Brochure aanvragen

Vraag jouw brochure aan

Wil je meer weten over deze opleiding? Vul jouw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend de brochure via e-mail.

"*" geeft vereiste velden aan

BSN Alumnus Walter van der Vlist MBA

BSN ontwikkelt leiderschap omdat jij:

01
Verantwoordelijk bent
Jij kijkt vooruit, kijkt daarbij kritisch naar jouw eigen leiderschapsrol en levert een bijdrage aan de duurzame transformatievraagstukken van vandaag.
02
Aanzet tot verandering
Jij bouwt vertrouwen op bij alle betrokkenen van de organisatie, moedigt samenwerking en verschillende inzichten aan en zorgt voor gestructureerd teamwork.
03
Weloverwogen beslissingen neemt
Jij begrijpt de organisatie en de urgentie van de duurzame transformatie, en creëert waarde, zodat er verbeteringen worden aangedragen die realistisch zijn.
04
Resultaat gedreven bent
Jij gaat voor het echte resultaat met focus op impact, waarbij je werkt aan duidelijke duurzame ontwikkelingsdoelen voor de toekomst en zorgt dat deze daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ontmoet je docenten

Onze docenten hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend.
Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Norbert Greveling | Docent Strategisch Management

Norbert Greveling

Strategisch Management

Faq

Veelgestelde vragen

Wij hebben veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

01
Voor welke doelgroep is de sustainable masterclass?

Deze masterclass is gericht op professionals met een afgeronde master of hbo en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Jij hebt de verantwoordelijkheid om antwoord te geven op vragen van directie, klanten en netwerk over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Je werkt als MVO-adviseur, digital lead, innovatiemanager, business developer, projectleider, consultant, trainer of community manager of je bent een manager of professional op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategie en beleid.

02
Ontvang ik een certificaat voor de masterclass?

Nadat je de lesdagen gevolgd hebt ontvang je een certificaat van deelname.

Naast het volgen van de lesdagen worden jullie ook in de gelegenheid gesteld om de kennis te borgen door deze toe te passen in een Persoonlijk Effectiviteitspaper (PEP). Je schrijft dan een stuk waarin je jouw visie op een bepaald onderwerp verder uitwerkt, zodat deze toepasbaar wordt. Het onderwerp moet binnen de scoop van de masterclass liggen. Business School Nederland laat de PEP beoordelen.

Je ontvangt bij voldoende resultaat dan een certificaat voor succesvol afronden van de masterclass.

Additioneel kunnen MBA-studenten de masterclass integreren in hun programma door in de dissertation aandacht aan het onderwerp van de masterclass te geven, denk aan een hoofdstuk. Als je als student een PEP hebt geschreven en de extra aandacht in de dissertation hebt gegeven, kom je in aanmerking voor een major. Deze wordt vermeld op je bul en je cijferlijst met een gewicht van 2.5EC. Je studeert dan af met 67.5EC in plaats van 65EC.

Bij deze masterclass dien je minimaal 2 sustainable masterclasses te volgen om deze als major (specialisme) toe te voegen aan je diploma.

03
Wat wordt er van mij verwacht tijdens de masterclass?

Zoals in al onze opleidingen, maken we ook tijdens de masterclass een directe koppeling naar jouw eigen praktijk. Het zijn interactieve lessen waarbij jij jezelf en jouw organisatie verder onder de loep neemt. Wij verwachten dan ook een open en proactieve houding van alle deelnemers.

Fast Track MBA - studieadviseurs

Persoonlijk advies

Heb je vragen of hulp nodig?

We helpen je graag op weg met een persoonlijk en vrijblijvend opleidingsadvies.

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu.

Terug naar boven